New York Gezi Rehberi, ABD

Empire State Binası, Times Meydanı, Özgürlük Heykeli ve daha fazlası dahil olmak üzere en büyük ve en ünlü silüetlerden biriyle. "Büyük Elma" olarak bilinen New York, medya, kültür, yemek, moda, sanat, araştırma, finans ve ticaret için hızlı akan bir şehirdir.

New York ile Tanışın!

New York gezi rehberi

New York Gezi Rehberi

New York gezi rehberi New York City, medya, kültür, moda, sanat, araştırma, finans ve ticaret için küresel merkezlerden biridir. Birçok uluslararası müzeye, sanat galerisine ve tiyatroya ev sahipliği yapmaktadır.

İkonik Empire State Binası’nın hakim olduğu dünyadaki en büyük ve en ünlü silüetlerden birine sahiptir.

New York, birçok ilçeye sahip büyük bir şehir; gezi, restoran, gece hayatı ve konaklama …

New York, Amerika Birleşik Devletleri ve Orta Atlantik’in kuzeydoğu bölgelerinde yer almaktadır. Şehir, doğuda Vermont, Massachusetts ve Connecticut ile güneyde New Jersey ve Pennsylvania ile sınırlanmıştır. Şehir, Long Island’ın doğusunda Rhode Island ile deniz sınırının yanı sıra batıda Kanada‘nın Ontario eyaletleri ve kuzeyde Quebec ile uluslararası bir sınıra sahiptir.

New York City

New York City

New York Kısa Tarihi

Hudson Nehri’nin ağzında bulunan New York, 18. yüzyılda Amerika‘nın ana göç giriş kapısı oldu. Şehir, 1785 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk başkenti olarak seçildi. İlk Kongre, Wall Street’teki Federal Salon’da toplandı ve aynı yıl Kuzeybatı Yönetmeliğinin yanı sıra ilk Haklar Listesini hazırladı.

Kuzeybatı Tüzüğü, ABD’nin genişletilmesinde ki ilk adımdı.1820’lerin başında Manhattan adasındaki tüm sokakları haritalayan yeni bir sokak ızgara sistemi kuruldu. Sokak ızgarası, şehre hareket eden göçmenleri barındırmak için şehri bölümlere ayırdı.

1850’de şehrin nüfusu 500.000’in üzerindeydi ve 1890’da nüfus 1.5 milyonun üzerine çıktı. 1898’de bağımsız bir şehir olan Brooklyn, Manhattan ve Bronx ile birleşti. Aynı zamanda, New York’un beş ilçesi olarak bilinen şeyi oluşturmak için Queens ve Staten Island ilçeleri oluşturuldu.

New York’un metro sistemi 1904 yılında açıldı. Metro, ilçeler arasındaki ulaşımı kolaylaştırdı ve hala şehir içinde dolaşmanın en hızlı ve en uygun yoludur. 1950’lerin başında New York, dünyanın en heyecan verici şehri olarak kabul edildi, bugün hala sahip olduğu bu ünvan ile özellikle şehirde biraz zaman geçirme fırsatı olan herkes için geçerli. 1920’lerin sonunda New York “Büyük Elma” olarak tanındı.

1930’larda ve 1960’larda Büyük Elma takma adı, özellikle şehirdeki gece kulüplerinde çalan caz müzisyenleri ile popüler oldu. 1971’de New York City sonunda turistleri çekmek için Big Apple (Büyük Elma) adını bir reklam sloganı olarak benimsedi. İyi bir zihinsel tutum, hava şartlarına uygun giysiler, rahat bir çift ayakkabı ve sıradışı deneyimi yaşama arzusu, New York’ta kalmayı harika bir macera haline getirir. Şehirde dolaşmak ve toplu taşıma sistemini kullanmak, her ziyaretçiye bu akıcı şehrin nabzını hissetme şansı verir.

New York’ta Görülmesi Gereken Yerler

Madison Caddesi, New York City

Madison Caddesi

Özgürlük Heykeli (Liberty Statue)

Özgürlük Heykeli (Liberty Statue)

New York gezi rehberi olarak size daha fazla bilgi vermek gerekirse; Yılda 40 milyon turist şehri ziyaret etmektedir, turistler için şehirde dikkat çeken ve görülmesi gereken yerler şu şekildedir:

Times Square (Times Meydanı), Özgürlük Heykeli (Liberty Statue), Empire State Binası, Brooklyn Köprüsü, Broadway Tiyatrosu, Metropolitan Sanat Müzesi, MoMa (New York Modern Sanat Müzesi), Bronx Hayvanat Bahçesi, Madison Caddesi (Madison Avenue) ‘nde bulunan alışveriş merkezleri.

Ayrıca Cadılar Bayramı Geçit Töreni (Halloween Parade) ve Tribeca Film Festivali turistlerin ve Amerikalıların ilgisini çeken kültür aktiviteleridir. Central Park, ABD’nin en çok ziyaret edilen parkıdır.

New York a dair ilginç gerçekler için tıklayınız.

New York Gezi Rehberi için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız > Wiki Travel

Information

Find More  
error: